Ous escumats

Img_20141006_211702

1 persona

Ingredients

  • 1 unitat ous (63-73 g)
  • 1 culleradeta de les de cafè sal
  • 2 cullerades vinagre blanc
  • Categories

  • Segons
  • Ous
  • En castellà els "ous escumats" s'anomenen huevos pochés o huevos escalfados.

     

    Podeu servir l'ou escumat tot sol i sucar pa en el rovell, podeu servir-lo al damunt d'una torrada, al damunt d'una amanida…

    Pon una olla o cazo lleno de agua y con un chorro de vinagre, lleva a ebullición. Casca el huevo y déjalo caer en una taza o pequeño bol y de ahí, pásalo al agua hirviendo dejándolo caer suavemente, casi introduciendo el recipiente que contiene el huevo para que la clara envuelva la yema. El fuego debe estar a temperatura media alta.
    Cuando la clara haya cuajado, retira el huevo posándolo sobre papel de cocina para que quede bien escurrido y procede a hacer el resto de huevos. Si lo deseas, también puedes utilizar la técnica del film para hacer los huevos poché.
     
     
    http://conservasmasso.cat/receta/xato-amb-ou-escalfat-i-calcots
    Per als ous de guatlla. Trenqueu els ous amb cura i poseu-los tots en un bol. Poseu a bullir una cassola plana amb quatre dits d’aigua. Aparteu-la del foc i aboqueu-hi el vinagre. Barregeu en cercles per formar un corrent i aboqueu-hi els ous un a un des del bol. Quan la clara sigui cuita, deixeu-los un minut i passeu-los a un bol amb aigua i glaçons perquè no s’acabi de coure el rovell. Un cop freds, reserveu-los a la nevera.

    Preparació de l'ou

    1 ou

    Img_20141006_205943

    Trenqueu-lo i aboqueu-lo en una tasseta baixa.

    Cocció de l'ou

    aigua

     

    1 culleradeta de les de cafè de sal 

     

    2 cullerades de vinagre blanc o de suc de llimona

     

    Img_20141008_212122

    Ompliu una paella o cassola baixa d'uns 20 o 25 cm de diàmetre amb aigua quasibé fins a la vora.

    Afegiu-hi la sal i el vinagre (així accelerarem la coagulació de la clara; l'ou no agafarà gust de vinagre).

    Poseu-ho a foc fort: fins que bulli

    Img_20141008_214836_2

    Acosteu la vora de la tasseta de l'ou al límit de l'aigua de la paella (quasi introduint la tassa dins de l'aigua), deixeu caure suaument l'ou a l'aigua bullent i feu immediatament el pas següent

    Img_20141006_210603

    Tapeu la paella i retireu-la immediatament del foc. Deixeu l'ou a la paella tapada fora del foc: 3 min (ha de quedar la clara quallada i el rovell força líquid; si us agrada el rovell més fet o si l'ou és molt gran, podeu deixar-lo 4 o 4,5 min).

    Img_20141006_210920

    Immediatament, amb una escumadora retireu amb compte l'ou i deixeu-lo escórrer.

    sal

    pebre blanc

    Img_20141006_211627

    Si cal, retireu l'excés d'aigua de l'ou amb l'ajut de paper absorbent.

    Salpebreu l'ou i serviu-lo.

    Comentaris