Allioli

Dscn2449

Material obligatori

Thermomix

per a 370 g

THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 82), Thermomix, 2006

Elaboració de la pasta inicial

50 g d’oli d’oliva verge

(en farem servir 250 g més després)

 

20 g de suc de llimona

50 g d’alls pelats

1 culleradeta de sal

Poseu-ho en el vas de la th.

3 min, v=5

Baixeu les restes de la barreja de la tapa i de l’interior del got cap a les ganivetes.

Per acabar de triturar els alls:. 

1 min, v=7

(ha de quedar com una pasta; si no ha quedat una pasta, no continueu, no us sortiria),

Elaboració de l'allioli

Poseu la papallona.

Poseu el gotet cap per avall.

250g d’oli d’oliva verge extra

Programeu

sense temps,  v=3

i aneu abocant l’oli molt a poc a poc sobre de la tapa, sense treure el gotet (l’oli anirà caient en forma de fil dintre del vas); quan hagueu acabat l'oli, seguiu encara un moment amb v=3. Podeu trigar uns 15 min (la recepta original diu 4 min).

Amb l’espàtula, baixeu les restes d’allioli de la tapa i de l’interior del got.

10 s, v=2,5

Comentaris