Gall (o llenguado) amb taronja 

Img_20150422_135540

4 persones

Ingredients

  • 2- 4 unitats (uns 800 g) galls (peix)
  • 5 g maizena
  • 1 raig oli d'oliva verge extra
  • 25 g pinyons
  • sal
  • 5 g sucre
  • 2 unitats taronges
  • CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 97), Viena Edicions, Barcelona, 2004

    Antelació possible:

    • Podeu preparar la safata de forn (processos 2 i 3) amb antelació i reservar-la tapada a la nevera (procés 4). Abans de servir el peix, només caldrà que escalfeu el forn (procés 1) i que hi poseu la safata durant 10 minuts (procés 5). 

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º

    Preparació de la salsa de taronja

    2 taronges 

    (o 1 taronja i 1 llimona)

     

    5 g de sucre (1 culleradeta)

     

    5 g de maizena (1 culleradeta ben plena)

    Img_20150422_085414

    Ratlleu la pell de les dues peces de fruita en un bol.

    Extraieu el suc de les dues peces i aboqueu-lo al bol.

    Afegiu-hi el sucre i remeneu.

    Afegiu-hi la maizena i remeneu fins que s'hagi desfet del tot.

    Preparació de la safata de forn

    entre 2 i 4  galls (uns 800 g) depenent de la mida en filets 

    (o 4 llenguados de ració en filets)

     

    sal

    pebre

    Img_20150422_090138

    Salpebreu els filets i poseu-los en una safata de forn.

    1 raig d'oli d'oliva verge extra

     

    Opcional: 25 g de pinyons

    (o d'ametlles en bastonets o picades grollerament)

    Img_20150422_090248

    Aboqueu la salsa de taronja damunt del peix.

    Ruixeu el peix amb un raig d'oli.

    Si hi voleu posar pinyons, escampeu-los per damunt del peix.

    Opcional: Reserva de la safata a la nevera 

    Img_20150422_132821

    Si voleu tenir-ho tot preparat amb antelació i al darrer moment només haver de posar el peix al forn, podeu tapar la safata (podeu fer servir film transparent) i reservar-la a la nevera.

    Cocció del peix amb la salsa de taronja

    Img_20150422_135206

    Poseu la safata al forn calent: destapada, amb l'escalfor de dalt i de baix10 min.

    Comentaris