Sardines amb sèsam i amanida de pastanaga

Img_20140501_150026

2 persones

Ingredients

  • 1/2 cullerada menta fresca
  • 1 culleradeta (8 g) mostassa
  • 4+1=5 cullerades (40+10=50 g) oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats (uns 120 g) pastanaga
  • sal
  • 10 unitats sardines
  • 4 cullerades (40 g) sèsam blanc
  • 1 cullerada (15 g) vinagre
  • ADRIÀ, Ferran; i l’equip del Bulli: "El menjar de la família" (p. 122), La Magrana, Barcelona, 2012

    Elaboració de la vinagreta per a l'amanida de pastanaga

    1 cullerada de vinagre (15 g)

    sal

     

    4 cullerades d'oli d'oliva verge extra (40 g)

     

    1 culleradeta de mostassa (8 g)

    1/2 cullerada de fulles de menta fresca picades

    Img_20140506_214244

    Poseu-ho en un bol i bateu-ho amb una forquilla o amb un batedor de llet (si en feu més quantitat podeu fer-ho amb la batedora elèctrica i guardar el que us sobri a la nevera).

    Elaboració de l'amanida pastanaga

    pastanagues (uns 120 g), tallades a làmines fines amb una mandolina.

    Img_20140501_145750

    Amaniu les làmines de pastanaga amb 2 o 3 cullerades de vinagreta (guardeu la vinagreta que us sobri a la nevera ; quan la torneu a fer servir haureu de tornar a batre-la amb una forquilla o amb el batedor de llet).

    Preparació de les sardines

    10 sardines (uns 300 g), netes (sense treure l'espina)

     

    sal

    Saleu les sardines.

    4 cullerades de sèsam blanc [40 g (millor si no és torrat perquè el sèsam torrat es crema més fàcilment)]

    Img_20140501_144600

    Poseu el sèsam en un plat i arrebosseu les sardines.

    Cocció de les sardines amb sèsam

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra

    Img_20140501_145648

    Poseu l'oli en una paella antiadherent (on preveieu que us hi cabran totes les sardines sense superposar-se), escampeu-lo amb l'ajut d'un pinzell de silicona i escalfeu-lo.

    Poseu les sardines arrebossades amb sèsam a la paella i quan estiguin una mica rosses de sota tombeu-les; han de quedar enrossides i sucoses: uns 5 min .

    Presentació del plat

    Img_20140501_150026

    Serviu les sardines en un plat amb l'amanida de pastanaga.

    Comentaris