Guisat de carxofes amb safrà

Img_9524

6 persones

Ingredients

  • 2 grans all
  • 12 unitats carxofes
  • 1 unitat, gran (uns 300 g) ceba
  • 1 cullerada oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat pastanaga
  • 2 unitats patates
  • 100 g pèsols congelats
  • • Publicat a la revista “Integral”

    Sofregit de ceba, pastanagues, patates i all

    1 cullerada d'oli d'oliva verge

    1 ceba gran (uns 250 g), tallada en vuitens

     

    100 g de pastanagues (1 de gran o 2 de petites),  tallades a rodanxes

     

    filaments de safrà

    Img_20150123_132952

    A l'olla de pressió súper-ràpida sense pressió, ofegueu-ho remenant de tant en tant perquè no s'enganxi: uns 7 min.

    300 g de patates (2 de mitjanes), pelades i tallades a daus

     

    2 grans d'alls, a làmines

    Img_20150123_135309

    Afegiu-ho a l'olla, remenant contínuament (si no, s'enganxa): uns 2 min

    Preparació de les carxofes

    12 carxofes 

    Img_20150123_135224

    Talleu la cua de les carxofes i la punta (la part de les fulles picudes que és dura). Arrenqueu les fulles que són de color fosc, encara que ja els hagueu tallat les puntes, fins que apareguin les fulles de color clar i, per tant, tendres (si heu de tardar a fer servir les carxofes, submergiu-les en aigua amb julivert perquè la vitamina C del julivert farà que no s'ennegreixin). Talleu les carxofes a quarts

    Cocció de les carxofes

    100 g de pèsols congelats

    Afegiu-ho a l'olla, juntament amb les carxofes (escorregudes si les teníeu en remull).

    600 g d'aigua

    Img_20150123_135458

    Aboqueu-ho a l'olla. Tapeu-la amb la tapadora de pressió i espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió. Compteu: 2 min. Apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Comentaris