Xocolata desfeta 

Tria el mètode d'elaboració

4 persones

Ingredients

  • 750 g llet
  • 30 g maizena
  • 1 pessic sal
  • 200 g xocolata (mínim 70% de cacau)
  • Categories

  • Postres
  •  THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 246), Thermomix, 2006

    Mètode d'elaboració preferible, tradicional o thermomix?

    • Tot i que la xocolata desfeta és molt fàcil de fer en una cassola, fer-la amb thermomix és molt pràctic perquè no hi has d'estar a sobre.


    Si fem la xocolata desfeta amb thermomix, quina és la quantitat màxima que en podem fer?

    • Se'n pot fer fins per a 8 persones, és a dir, es pot posar una quantitat doble de tots els ingredients (el temps no varia).


    Conservació de la xocolata desfeta

    • Si us en sobra, la podeu conservar a la nevera i escalfar-la al microones en el moment de servir-la.
    • També podeu congelar-la.

    200 g de xocolata  amb 70% o més de cacau

    Feu-la a trossos en el cassó on farem la xocola desfeta.

    30 g de maizena

    50 g de llet (pot ser descremada)

     

    En un gotet, amb l'ajut d'una cullereta, desfeu la maizena amb la llet. 

    700 g de llet (pot ser descremada)

    1 pessic de sal

    En el cassó de la xocolata, poseu-hi la llet, la sal i el contingut del gotet: a foc lent, sense deixar de remenar, uns 12 minuts (o menys temps si considereu que ja s'ha espessit prou).

    Si us ha quedat algun grumoll, bateu-ho amb la batedora elèctrica a poca velocitat.

    200 g de xocolata  amb 70% o més de cacau

    Poseu la xocolata a trossos grans en el got de la thermomix i, per ratllar-la, programeu: 12 s, v progressiva 5-10

    750 g de llet (pot ser descremada)

    30 g de maizena

    1 pessic de sal

    Ho afegiu al got i programeu: 12 min, 100º, v=2.

    Programeu: 20 s, v=4.

    Comentaris