Magdalenes

Img_9519

unes 16 magdalenes

Ingredients

  • 1/2 culleradeta  canyella en pols
  • 250 g farina
  • 6 cullerades llet
  • 1/2 sobret (8 g) llevat químic
  • 1 unitat (la ratlladura de la pell) llimona
  • 10 cullerades oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats ous (63-73 g)
  • 1 grapat panses
  • 1/2 unitat pomes
  • 100 g sucre
  • Categories

  • Postres
  • Masses i pans
  • CARBÓ, Mireia: "La cuina et dóna joc" (p. 138), Milfulls-Viena Editorial, Barcelona, 2005

     Antelació preferible:
    És millor fer el procés 2 una hora abans i, si pot ser, el dia abans, i guardar la massa a la nevera (així aconseguim que la farina es vagi hidratant).

    Conservació de les magdalenes:
    Un cop fetes les magdalenes, si us en sobren, podeu congelar-les en una bossa de congelació ben tancada. 

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a  180º

    Opcional: Remull d'un grapat de panses

    Opcional:

    un grapat de panses sense pinyol

    Si voleu fer algunes magdalenes amb panses, remulleu les panses dins d'un got d'aigua.

    Elaboració de la massa

    100 g de sucre 

     

    6 cullerades de llet, que pot ser descremada (uns 80 g)

     

    10 cullerades d'oli d'oliva verge (uns 100 g)

     

    ratlladura de pell d'1 llimona (o d'1 taronja)

     

    2 ous

     

    canyella molta

    Dscn5747

    Poseu-ho en un pot i bateu-ho tot (si voleu, amb la batedora elèctrica).

    250 g de farina

    1/2 sobret de llevat Royal (8 g)

    Dscn5753

    Aneu-ho abocant a dins del pot (si pot ser mentre ho aneu tamisant, barrejat dins del tamisador) mentre aneu remenant la massa del pot (si voleu, amb la batedora elèctrica) fins que aconseguiu una massa homogènia.

    Si pot ser, poseu el pot amb la massa, tapat, a la nevera, com a mínim 1 h.

    Barreja de la massa amb poma

    poma golden o reineta (uns 250 g), pelada i tallada a trossets molt petits (si no voleu fer totes les magdalenes de poma, en necessitareu menys)

     

     

    Opcional:

    Si voleu que algunes magadalenes no estiguin farcides, apliqueu el procés 4, "Emplenament dels motlles",  a la quantitat de massa que vulgueu.

     

    Opcional:

    Si voleu fer algunes magdalenes de panses, separeu la massa que vulgueu en un recipient, afegiu-hi les panses que heu remullat (escorregudes de l'aigua) i barregeu amb una espàtula de silicona les panses amb la massa del recipient.

     

    Barregeu amb una espàtula la poma amb la massa del got 

    Emplenament dels motlles de magdalena

    Ompliu  amb la massa motlles de magdalena de silicona (uns 16), com a màxim fins les 3/4 parts de la seva altura, i distribuïu-los en una safata de forn.

     

    (També podeu fer servir motlles de paper i posar-los dins de motlles de silicona o dins de motlles rígids perquè no es deformin.)

    Cocció al forn de les magdalenes

    Opcional: en el moment de posar la safata al forn, podeu introduir humitat al forn amb un esprai amb aigua.

     

    Poseu la safata al forn escalfat : entre 20 i 25 min (al cap de 15 min, mireu com estan; tardaran més o menys depenent de si a cada motllo hi ha més o menys quantitat de massa). Comproveu la cocció: punxeu una magdalena amb un ganivet prim o una forquilla i comproveu que surti net; si surt mullat, deixeu les magdalenes una estona més al forn.

    Dedsemmotlament de les magdalenes

    Quan les magdalenes ja s'hagin temperat una mica, desemmotlleu-les i deixeu-les refredar a sobre d'una reixeta (les posem a sobre d'una reixeta perquè no es condensi la humitat de la base). 

    Comentaris