Albergínies amb salsa de iogurt i magrana

Dscn5270_2

4-8 persones   (1-1/2 albergínia/ persona)

Ingredients

  • 4 unitats (1 kg) albergínia
  • 2 grans all
  • farigola
  • 2 unitats (250 g) iogurt
  • 250 g llet semidescremada
  • 2 unitats (600 g) magrana
  • 8 cullerades (80 g) + 2 g=82 g oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • sal
  • sèsam torrat
  • 15 g vinagre blanc
  • OTTOLENGHI, Yotam: "Plenty: Vibrant Recipes fom London’s Ottolenghi”, Chronicle Books LLC, San Francisco, 2011

    Epicurious (consultat el 2013)

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º.

    Preparació de les albergínies

    4 albergínies (aproximadament 1 kg)

    Dscn5210

    Renteu-les, eixugueu-les, talleu-los la cua i talleu-les al llarg.  

    Aneu-les disposant en una safata de forn.

    Dscn5215

    Marqueu les mitges albergínies: feu 3 o 4 incisions paral·leles, a la carn de cada mitja albergínia;   feu 3 o 4 incisions més que formin un angle d'uns 60º amb les anteriors.

    8 cullerades d'oli d'oliva verge (80 g)

    Dscn5219

    Amb l'ajut d'un pinzell de silicona, pinteu la cara superior de cada mitja albergínia amb 1 cullerada d'oli (10 g) fins que la carn hagi absorbit tot l'oli.  Pinteu també molt lleugerament la pell.

    sal 

    pebre blanc

    farigola

    Dscn5223

    Salpebreu les mitges albergínies i espolseu-hi una mica de farigola per sobre.

    Cocció de les albegínies

    Dscn5233

    Poseu la safata al forn calent: amb l'escalfor de dal i de baix, uns 40 min (la carn de l'albergínia ha de quedar tova i agradablement  torrada.

    Deixeu-les temperar a temperatura ambient (es poden menjar tèbies o fredes; però, en aquest plat,  no queden bé calentes).

    Preparació de la llet àcida

    250 g llet semidesnatada

    15 g vinagre blanc 

    Img_20151030_212358

    Aboqueu-ho en un recipient (on després afegireu més ingredients per elaborar la salsa) i remeneu amb una cullera. 

    Deixeu-ho reposar: 5 min (per tal que es desenvolupi l'acidesa del líquid resultant).

    Elaboració de la salsa de llet àcida i iogurt 

    2 grans d'all, picat

    2 iogurts sencers (250 g)

     

    1 pessic de sal

    un rajolí d'oli d'oliva verge

    Img_20161014_205801

    Aboqueu-ho tot en el recipient de la llet àcida i remeneu bé amb una cullera (de manera que no quedin grumolls de iogurt).

    Si encara no heu de fer servir la salsa, tapeu-la i reserveu-la a la nevera.

    Preparació de la magrana

    2 magranes (600 g)

    Dscn5264

    Desgraneu-les i reserveu-les (si heu de tardar una estona a fer-ho servir, guardeu-ho en un túper a la nevera).

    Preparació de la barreja d'espècies

    farigola

    sèsam torrat

     

    Opcional:

    orenga

    comí

    fonoll

    sajolida

    pell de llimona ratllada

    Dscn5298

    Barregeu-ho en un bol; heu d'obtenir 2 cullerades de barreja (uns 30 g).

    Presentació del plat

     

     

     

    Poseu una o dues mitges albergínies a cada plat.

    Regueu-les amb la salsa. 

    Espolseu la barreja d'espècies per sobre.

    Repartiu les llavors de magrana per sobre.

    Comentaris