Lluç amb cava i suc de taronja

Dscn4085

4 persones

Ingredients

  • 200 ml (sec) cava
  • 1 cullerada
    (20 g) farina
  • 400 g (1 llom de la cua) lluç
  • 1 cullerada (10 g) oli d'oliva verge extra
  • sal
  • 2+1=3 unitats taronges
  • MIRALPEIX, Assumpta; CLAPÉS, Jaume: "Colesterol y dieta" (p. 175), Random House Mondadori, Barcelona, 1998

    Per fer aquesta recepta, podeu comprar un lluç sencer i, si és gran, demanar a la peixateria que us separin la cua (que faci uns 800 g) i que us tallin la resta a rodanxes –que podreu reservar per fer el lluç a la basca–,  o a supremes –que podreu reservar per fer el lluç amb tomàquet al microones.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º amb l'escalfor de dalt i de baix.

    Primera cocció del lluç amb cava i suc de taronja

    1 llom d'uns 400 g d'una cua de lluç  (demaneu el peixater que us tregui l'espina d'una cua de lluç d'uns 800 g  i que us separi els dos lloms; podeu congelar el llom que no fareu servir)

     

    sal

    Poseu el llom en una safata de forn.

    Saleu-ho.

    2 taronges (en farem servir el suc: uns100 g)

    Espremeu les taronges i aboqueu el suc a sobre del peix.

    200 ml de cava sec (una ampolla de les petites)

    Dscn4054

    Aboqueu-lo a sobre del peix.

    1 taronja

    Dscn4057

    Netegeu bé la pell exterior de la taronja, eixugueu-la, talleu-la a rodanxes fines i distribuïu-les a sobre del peix i als costats.

    Img_20160716_114911

    Poseu-ho al forn calent: 5 min.

    Elaboració de la salsa 

    1 cullerada d'oli d'oliva verge (10 g)

    1 cullerada de farina (20 g)

    Img_20160716_115157

    Poseu l'oli en un cassó. Poseu el cassó al foc i, quan l'oli sigui calent, afegiu-hi la farina. Aneu remenant amb una cullera  fins a obtenir una pasta : 1 min.

    un pessic de sal

    Dscn4059

    Aboqueu el suc de la cocció del peix al pot que hi ha al foc.

    Dscn4063

    Bateu-ho amb la batedora elèctrica, rectifiqueu de sal i seguiu remenant amb la batedora. A foc lent, fins que obtingueu una consistència de salsa: uns 2 min.

    Cocció del lluç amb la salsa 

    Dscn4065

    Aboqueu la salsa per sobre del peix.

    Poseu-ho al forn: 10 min

    Comentaris

    • Montse Mquel 17 de Octubre de 2013 08:54

      Això te una pinta boníssima!!!! Ho Provaré

    • Helena Foix 17 de Octubre de 2013 20:08

      A mi que no m´agrada gaire el peix, m´ha semblat que ha d´estar boníssim!!

    • Receptes Cartesianes 17 de Octubre de 2013 21:21

      Doncs vinga! Prova´l! No costa gens de fer!

    • Jose Manuel Yabar 17 de Octubre de 2013 22:19

      Ho he provat i queda fenomenal . I és molt facil de fer.

    • Pury 09 de Novembre de 2013 18:23

      Nos ha gustado mucho, aunque la salsa me ha salido menos espesa que la de la foto.