Macarrons gratinats amb salsa de tomàquet

Dscn4137

4 persones

Ingredients

  • alfàbrega
  • 1 gra all
  • 1 unitat ceba
  • 125 g (ratllat) formatge emmental
  • 1 fulla llorer
  • 280 g macarrons
  • 1 cullerada (10 g) oli d'oliva verge extra
  • orenga
  • sal
  • 1/4 culleradeta (2 g) sucre
  • 1/2 kg tomàquet madur
  • Categories

  • Primers
  • Pasta
  • Antelació opcional:
    Podeu fer el procés 1 ("Elaboració de la salsa de tomàquet") amb antelació. Va molt bé fer salsa de tomàquet en quantitat i congelar-la en pots de vidre hermètics  de mides diferents per poder-ne disposar quan la necessiteu.

    Elaboració de la salsa de tomàquet

    l1 cullerada d'oli d'oliva verge (10 g)

    1 gra d'all, a làmines

    ceba, a trossets

    1/2 kg de tomàquet madur, a trossets (no cal pelar-los)

    1/4 culleradeta de sal (2 g)

    1/4 culleradeta de sucre (2 g)

    1 fulla de llorer

    alfàbrega

    orenga

    Feu una salsa de tomàquet, o bé feu servir salsa de tomàquet que heu fet amb antelació, uns 350 g (si la teníeu al congelador, o bé la deixeu descongelar la vigília a la nevera, o bé la descongeleu al microones al moment).

    Cocció dels macarrons

    840 g d'aigua

    (3 parts d'aigua per 1 part de pasta; si se'n posa més no passa res però tardarà més)

    Poseu l'aigua en una cassola al foc fins que bulli (tapeu la cassola si voleu que vagi més de pressa).

    sal 

    280 g de macarrons (70 g per persona)

    Saleu l’aigua i aboqueu-hi la pasta.Coeu-la amb l’olla destapada (no hi poseu oli) i remeneu de tant en tant amb una cullera de fusta: 
     
    Opció 1:
          el temps que indica l’envás.
     
    Opció 2: 
    el temps que indica l’envás menys 1 o 2 min.

    Saleu l’aigua i aboqueu-hi la pasta. Coeu-la amb l’olla destapada (si no, l'aigua vessa) i remeneu sovint; a partir que l'aigua torna a començar a bullir, compteu: 7-10 min (mireu el temps que indica el paquet de pasta).

    Escorreu la pasta (no l'esbandiu a sota de l'aixeta com de vegades es fa, perquè aleshores la pasta perdria el midó, que és el que fa que la salsa s'adhereixi i li dóna aquella textura que tant apreciem). Feu de seguida el procés següent per evitar que els macarrons s'enganxin entre sí.

    ​Preparació de la safata de macarrons amb salsa de tomàquet

    Aboqueu els macarrons i la salsa de tomàquet en una safata de forn, remeneu i esteneu bé la barreja.

    Gratinat dels macarrons

    uns 125 g de formatge emmental ratllat

    Espolseu-lo per sobre dels macarrons.

    Poseu la safata al forn a gratinar.

    Comentaris