Crema de remolatxa 

Dscn3568

Tria el mètode d'elaboració

4 persones 

ORTEGA, Simone: "1080 recetas de cocina" (n. 400), Alianza Editorial, Madrid, 1985
 ORTEGA, Simone: "Nuevas recetas de cocina" (n. 86), Alianza Editorial, Madrid, 1984

Gastronomía&Cía (consultat el 2013)

Mètode preferible, tradicional o thermomix?                                                                              

  • És igual.

 

Temperatura de servei:

  • Aquest plat es menja habitualment fred, però a l'hivern es pot menjar calent.


Antelació necessària:

  • Si voleu menjar la crema de remolatxa freda, l'heu de fer amb prou temps d'antelació perquè es refredi a la nevera.
  • Si voleu fer la crema de remolatxa freda amb la presentació del plat que us proposem (procés 3), heu de disposar de formatge fresc congelat.

 

Antelació optativa:

  • Podeu coure la remolatxa (procés 1) amb antelació.
  • Tota la recepta es pot preparar la vigília.

 

Cocció de la remolatxa (procés 1):

  • Tot i que per a aquesta recepta només us calen 500 g de remolatxa cuita, potser us surt a compte coure'n més quantitat i reservar la que us sobri per acompanyar una amanida o per fer un hummus de remolatxa.
  • Us podeu saltar aquest procés si compreu directament 500 g de remolatxa cuita.

Cocció de la remolatxa

2 o 3  remolatxes crues 

(farem servir 500 g de remolatxa cuita sense tronxos ni fulles)

Renteu les remolatxes senceres, sense tallar els tronxos ni les fulles (si voleu aprofitar els tronxos i les fulles per a una altra recepta, vigileu bé que no us hi quedi gens de terra).

una mica més de 1/2 got d'aigua (uns 150 g)

Img_20150729_110941

Feu la remolatxa  al vapor a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal:

  • Poseu l'aigua a l'olla​ , poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, la remolatxa.
  • Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 25 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula (el bròquil ha de quedar tou, no ha de quedar al dente).

Espereu que la remolatxa es refredi (perquè no us cremeu quan la peleu).

La crema de remolatxa

Img_20150729_111847

Peleu les remolatxes.

500 g de llet (pot ser semidescremada)

 

(Podeu augmentar o disminuir aquesta quantitat segons com vulgueu la crema d'espessa; També podeu posar 250 g de caldo vegetal i 250 g de llet)

 

sal

pebre blanc

Dscn4612

Poseu les remolatxes tallades a trossos, la llet, la sal i el pebre en un pot on pugueu fer anar la batedora elèctrica i reduïu-ho tot a una crema.

Img_20150729_113456

Poseu les remolatxes tallades a trossos, la llet, la sal i el pebre en el got de la thermomix i, per reduïur-ho tot a una crema, programeu: v=6 o 7.

Si voleu la crema freda, quan ja no estigui calenta, poseu-la a la nevera (almenys 3 h).

Presentació de la crema de remolatxa freda

formatge fresc, congelat

(o 2 culleradetes de iogurt)

Dscn3568

Ratlleu formatge fresc congelat a sobre de la crema en el bol o plat de cada comensal (o bé poseu 2 culleradetes de iogurt  en el centre). 

Comentaris