Vedella guisada amb préssecs

Img_0302_2

4-5 persones

Ingredients

  • 100 g (podeu substituir el caldo per aigua) caldo vegetal
  • canyella en pols
  • 1 unitat (uns 200 o 250 g) ceba
  • 50 g conyac
  • farigola
  • farina
  • 1 fulla llorer
  • 1,5 cullerades oli d'oliva verge extra
  • orenga
  • pebre blanc
  • 4 unitats préssecs de vinya o préssecs grocs
  • sal
  • 1 unitat tomàquet madur
  • 750 g, a daus vedella
  • 50 g vi ranci
  • Categories

  • Segons
  • Carn
  • DOMÈNECH, Ignasi: “La Teca” (p. 133), Edicions Març 80, Barcelona, 1980 

    Antelació preferible:

    • Aquest plat millora si es fa el daurat i la cocció de la carn (processos 1 i 2) la vigília perquè així el suc s'espesseix més; també es pot fer tota la recepta amb antelació.


    Antelació opcional:

    • Si en coure la carn (procés 2) voleu fer servir caldo vegetal en comptes d'aigua, heu d'haver preparat el caldo amb antelació (va bé tenir-ne de congelat).


    Canvis possibles d'ingredients:

    • Podeu substituir la vedella per conill.
    • Podeu substituir els préssecs per peres.

    Daurat de la carn i sofregit de ceba i tomàquet

    750 g de vedella, tallada a daus

    farina

    Dscn4156

    Enfarineu la carn.

    1,5 cullerades d'oli d'oliva verge

    Dscn4167

    Escalfeu l'oli en una cassola antiadherent i de cul gruixut (on hi haurà de cabre tota la carn sense superposar-se els daus). Feu lliscar un dau de carn per la cassola per tal que el fons quedi tot untat d'oli. Espolseu la farina dels daus de carn i distribuïu-los a la cassola i a foc fort, espereu que es dauri la cara que està en contacte amb el fons de la cassola. Aneu girant els daus fins que s'hagin daurat totes les cares.

    sal

    pebre blanc

    Salpebreu la carn.

    1 ceba (uns 200 o 250 g), picada

     

    un polset de canyella en pols

    1 fulla de llorer

    farigola

    orenga

    Dscn4163

    Afegiu-ho a la cassola i remeneu amb el foc fort. Baixeu el foc, tapeu-ho i deixeu-ho coure fins que la ceba sigui toba (remeneu de tant en tant): uns 5 min.

    1 tomàquet madur petit

    Dscn4170

    Ratlleu-lo, afegiu-lo a la cassola, remeneu i deixeu-ho coure, tapat i a foc lent: uns 5 min.

    Cocció de la carn

    100 g de caldo vegetal (o d'aigua)

    50 g de vi ranci

    50 g de conyac

    Img_20150707_133516

    Afegiu-ho a la cassola i deixeu coure: tapat, a foc lent,

    30 min.

    Cocció de la carn amb préssecs

    4 préssecs de vinya, sense pelar 

    (o 4 peres, pelades)

    Img_20150707_133646

    Partiu el préssecs per la meitat i traieu-los el pinyol

    (o bé partiu les peres per la meitat i traieu-los les llavors).

    Img_0302_2

    Afegiu la fruita a la cassola i rectifiqueu de sal: tapat, a foc lent, uns 15 o 20 min.

    Comentaris

    • Pilar 02 de Agost de 2013 17:44

      Eulàlia, t'he fet cas, estic fent l'estofat. M'ho vas dir de forma molt contundent que aquest plat és bo. Fa molt una olor molt bona i original i encara no he arribat als préssecs!