Conill amb confit d’alls i olivada

Dscn2567

4 persones

MIRALPEIX, Assumpta: "Cuina de mercat" (p. 279), Random House Mondadori- Rosa dels Vents, Barcelona, 2005

Antelació voluntària:
Es pot fer el procés 3 amb algun dia antelació. 

Escalfament del forn 

Poseu el forn a escalfar: 180º.

Cocció al forn del conill i els alls

1 conill trossejat

sal

 

3 cabeces d'all, amb els alls desgranats però sense pelar

 

2 fulles de llorer

 

farigola seca en pols

 

la ratlladura de la pell d'1 llimona (no farem servir la llimona)

 

 

Img_20140723_135740

Saleu el conill i poseu-lo en una safata o una cassola que pugui anar al forn. Poseu els grans d'all i les fulles de llorer entre els trossos de conill.  Espolseu per sobre la farigola i la ratlladura de pell de llimona.

un rajolí d’oli d'oliva verge

Img_20140723_135849

Regueu el conill amb una miqueta d'oli (penseu que després ja hi posarem l'olivada per sobre, que també té oli).

150 cm3 de vi blanc sec

 

Img_20140723_140136

Regueu el conill amb el vi.

Poseu-ho al forn: destapat, amb l'escalfor de dalt i de baix30 min.

Elaboració de l'olivada

el suc de 1/2 llimona

150 g d’olives de l’Aragó amb pinyol

                           (o 100 g sense pinyol)

15 g de tàperes

4 filets d’anxova

1 gra d’all pelat

30 cm3 d’oli d’oliva verge (o menys)

un pols de flor de farigola

Cocció al forn del conill amb alls i olivada

julivert picat (una culleradeta)

Img_20140723_143853

Tombeu el conill (si fa falta hi afegiu una mica d’aigua, tot i que habitualment no cal).

Repartiu 100 g d'olivada damunt del conill (reserveu l'olivada restant per a un altre plat: per acompanyar pasta, arròs bullit o patates cuites al forn, per posar damunt d'unes torrades…).

 

Espolseu el conill amb el julivert.

Dscn2567

Poseu la cassola al forn una altra vegada: destapada, amb l'escalfor de dalt i de baix10 min.

Comentaris