6 persones
• CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 72), Viena Edicions, Barcelona, 2004
• LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 678), Empúries, Barcelona, 1997
• MARCH, Lourdes: "La cocina mediterránea" (p. 260), Alianza Editorial, Madrid 2002
• MIRALPEIX, Assumpta; CLAPÉS, Jaume: "Colesterol y dieta" (p. 236), Random House Mondadori, Barcelona, 1998
• MIRALPEIX, Assumpta: "Cuina i menús d’ara" (p. 353), Eumo Editorial, Vic, 2003
• MIRALPEIX, Assumpta: "Prepara tus menús para toda la semana" (p. 232), Ediciones de Bolsillo, Barcelona, 2002
1 kg de carn de vedella tallada en filets (demaneu a la carniserria carn per a fricandó, que sigui ben tendra)
farina 3 cullerades d'oli d'oliva verge |
2 cebes, picades oli d'oliva, un raig |
|
3 tomàquets, ratllats
1 fulla de llorer farigola orenga |
|
1 copa de conyac (o xerès, o vi negre, o vi blanc o vi ranci) |
|
part del líquid de remull dels moixernons
aigua (o brou) |
|
El fricandó es pot fer amb picada, però també és molt bo sense.
2 o 3 grans d’all julivert 20 ametlles torrades una mica del brou de cocció |
Feu una picada amb el morter o amb l'accessori picador de la batedora elèctrica. |
Afegiu la picada a la cassola i deixeu-ho acabar de coure a foc lent: 10 min. |
Comentaris
Gràcies, m'ha sortit molt bo!