Conill amb xocolata 

Img_9967

4 persones

CARPINELL, Eladia; CARPINELL, Carmen: “Carmencita o La Buena Cocinera” (p. 69), Editorial Eugenio Subirana, Barcelona, 1943

Va bé si disposeu de 200 cm3 de caldo vegetal, que podeu tenir congelat (si no en teniu, el substituireu per aigua, i també queda bé).

Antelació preferible:
Aquest plat millora si es fa amb 1 o 2 dies d'anticipació.

​Daurat del conill

conill, a trossos mitjanets

1 cullerada d'oli d'oliva verge extra

1 o 2 cullerades d'oli d'oliva verge1 conill, a trossos mitjanets
1 o 2 cullerades d'oli d'oliva verge
Dscn4734

Escalfeu l'oli en una cassola (a poder ser antiadherent i de cul gruixut). Escampeu l'oli per tota  la cassola amb l'ajut d'un dels talls de conill  amb el qual fregareu tot el fons. Sofregiu  el conill fins que sigui daurat: a foc fort (primer per una banda i després per l'altra; aneu removent una mica la cassola per evitar que s'enganxi).

Elaboració del sofregit 

1 ceba (uns 200 g), picada

Dscn4736

Afegiu la ceba a la cassola i remeneu amb el foc fort. Baixeu el foc, tapeu-ho i deixeu-ho al foc: uns 2 min. 

2 tomàquets (uns 250 g) petits madurs, ratllats

Dscn4739_1

Afegiu el tomàquet a la cassola, remeneu i deixeu-ho coure: uns 5 min.

 

sal

 

Dscn4741

Afegiu la sal.

uns 150 g (aproximadament mig got) de vi blanc sec

Dscn4742

Afegiu el vi i deixeu-lo reduir: destapat, uns 5 min.

Elaboració de la picada

1 gra d'all

una mica de julivert

50 g de xocolata

unes 15 ametlles torrades

1o 2  borregos

(o bé 1 o 2 carquinyolis; o dues o tres galetes quelys; o bé, si no teniu res més, 1 o 2 galetes Maria)

sal

Img_20161019_172713

Feu una picada amb aquests ingredients (podeu fer-ho amb l'accessori picador de la batedora elèctrica). 

200 g  de caldo vegetal o d'aigua

Img_20161019_173413

Afegiu-hi una mica del caldo o de l'aigua i desfeu la picada.

Afegiu-hi la resta del caldo o de l'aigua i remeneu amb una cullereta. 

Cocció del conill amb xocolata

sal

Dscn4750

Aboqueu la picada desfeta a la cassola, remeneu i poseu-ho al punt de sal

Tapeu la cassola. A foc lent: entre 30 i 45  min (remeneu de tant en tant).

Comentaris

  • Helena 14 de Juny de 2013 22:12

    Mmmm! Encara em faràs agafar gust per la cuina!

  • Receptes Cartesianes 12 de Gener de 2014 19:24

    És un plaer comunicar-vos que la recepta "Conill amb xocolata" surt publicada a la revista "Cuina" del mes de gener (núm. 155), com a guanyadora del concurs de la "Recepta del mes" del mes de desembre. http://www.cuina.cat/ca/contests/la-recepta-del-mes-139.php

  • Mariví 12 de Gener de 2014 19:29

    Avui hem fet el conill amb xocolata i ens ha agradat molt!