Poseu les rodanxes de poma a l'estoig de silicona (o en un altre recipient apte per a microones, amb tapa apta també per a microones), sense afegir-hi res.
4 persones
Cuina x solters (consultat el 2013)
Què és la pasta d'ametlles, que fem servir per elaborar la salsa d'ametlles (procés 5)?
2 pomes golden (400 g), netes, sense pelar, a rodanxes de 0,5-1 cm de gruix, tret el cor de cada rodanxa
|
|
un rajolí d'oli d'oliva verge extra |
Escalfeu l'oli en una cassola o paella antiadherent de cul gruixut, a poder ser de base prou ampla perquè us hi càpiguen totes les rodanxes de poma sense superposar-se (si no, les haureu d'anar marcant per tandes). |
4 supremes de salmó d'uns 100 g cadascuna, eixugades |
|
sal |
Escalfeu una miqueta el forn (per tal de poder temperar el salmó i la poma que potser s'hauran refredat una miqueta). |
100 g de vi ranci o de conyac |
|
2 cullerades (32 g) de pasta d'ametlles sense sucre (també se'n diu "crema d'ametlles" o "mantega d'ametlles") [Si no en teniu, podeu fer servir llet d'ametlles sense sucre, però en aquest cas no hi haureu d'afegir gens d'aigua o quasi gens.] sal |
Tempereu el salmó i les pomes: poseu la cassola o els plats individuals al forn calent però apagat, 1 min. |
Comentaris