Salmó amb pomes i salsa d'ametlles

Dscn2417

2 persones

Ingredients

  • 1 cullerada crema d'ametlles
  • un rajolí oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat pomes Golden
  • sal
  • 2 supremes (100 g/una) salmó
  • 1 copa vi ranci
  • Cuina x solters (consultat el 2013)

    Cocció de les pomes i del salmó 

    1 poma golden

    Talleu la poma en discs, sense pelar-la, i netegeu els discs de llavors amb un ganivet.

    un rajolí d'oli d'oliva verge

    Poseu l'oli en ua paella o en una cassola antiadherent de cul gruixut de base ben ampla i aneu marcant la poma, ara una banda, ara l'altra (al començament, la feu lliscar fins que hagueu escampat l'oli per tota la paella). Si voleu, no l'acabeu de marcar i ho acabeu de fer quan afegiu el salmó a la paella, al pas següent de la recepta.

    2 supremes de salmó d'uns 100 g cadascuna, eixugades

     

    un rajolí d'oli d'oliva verge

    Si la poma ja està marcada, la reserveu a la safata o en els plats individuals on servireu el plat.

    Afegiu l'oli a la paella i hi poseu el salmó amb la pell cap amunt (al començament, el feu lliscar fins que hagueu escampat l'oli per tota la paella), i el marqueu també, ara una banda, ara l'altra (el podeu posar mentre encara esteu marcant la poma). 

    sal

    Reserveu la poma i el salmó  a la safata o en els plats individuals on servireu el plat. Saleu el salmó.

    Escalfament del forn

    Escalfeu una miqueta el forn.

    Elaboració de la salsa d'ametlles

    1 copa de vi ranci o de conyac

    Aboqueu-ho a la paella d'abans (sense netejar-la) i deixeu que redueixi fins que no faci olor d'alcohol.

    1 cullerada de crema d'ametlles o de llet d'ametlles, sense sucre

     

    sal

    Ho afegiu a la paella i remeneu per lligar la salsa; si veieu que s'espesseix massa, afegiu-hi aigua, i seguiu remenant; si veieu que torna a espessir massa,  repetiu el procés; fins que obtingueu una textura de salsa.

    Presentació del salmó amb pomes i salsa d'ametlles

    Tempereu el salmó i les pomes: poseu el plat o la safata  al forn calent però apagat, 1 min.

    Repartiu la salsa per sobre del salmó i de les pomes.

    Comentaris