Pasta d'avellanes per untar 

Img_20180420_082232_1

Tria el mètode d'elaboració

uns 200 g

Què és la pasta d'avellanes?

  • La pasta o crema d'avellanes és la pasta que s'obté en triturar avellanes torrades fins que treguin el seu oli. N'hi ha qui en diu "mantega d'avellanes", però no ens agrada aquesta nomenclatura perquè pot induir a confusió.

 

Com es fa servir?

 

Mètode preferible per fer la pasta d'avellanes (procés 1), tradicional o thermomix?  

  • Si l'accessori picador de la batedora elèctrica és prou potent i no s'escalfa massa, podeu fer la crema d'avellanes amb aquest accessori o amb thermomix indistintament. Es una mica més pràctic de triturar-ho amb thermomix, però és més pesat netejar el got de la thermomix que el bol de l'accessori picador.

Elaboració de la pasta d'avellanes

200 g d'avellanes torrades, pelades

Img_20180513_124644

Aboqueu-les en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica (la màquina ha de ser una mica potent perquè no es cremi el motor quan en el pas següent les triturem). 

Img_20180419_085406_1

Aboqueu-les al got de la thermomix.

Img_20180513_125340

Tritureu les avellanes amb la picadora fins a convertir-les en una crema (començaran a treure oli); trigareu uns 4 min.

Img_20180504_221034

 Per triturar les avellanes fins a convertir-les en una crema (començaran a treure oli), feu el següent: 

  • programeu 30 s, v=5-9
  • abaixeu les restes de les parets del got i torneu a programar 30 s, v=9;
  • abaixeu les restes de les parets del got i programeu 3 min, v=4

Conservació

Img_20180419_112905_1

Aboqueu la pasta d'avellanes en un tàper o en un pot que tapi hermèticament. Guardeu-la a la nevera (traieu-la de la nevera uns minuts abans de consumir-la).

Comentaris