Crema de cacau, iogurt i avellanes per untar 

Tria el mètode d'elaboració

uns 650 g

Ingredients

  • 200 g (o bé 200 g de crema d'avellanes) avellanes
  • 75 g cacau en pols
  • 70 g (3,5 unitats) dàtils Medjool
  • 200 g iogurt
  • 100 g )o llet semidescremada o aigua) llet descremada
  • 70 g oli d'oliva verge extra
  • 1/2-1 culleradeta (o 1/4 de beina de vainilla) pasta concentrada de vainilla
  • Categories

  • Postres
  • Juan Llorca (consultat el 2018)

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?  

    • És més pràctic fer aquesta recepta amb thermomix, però també es pot fer amb batedora sense dificultat sempre que el motor sigui prou potent i no s'escalfi massa quan feu la crema d'avellanes (procés 1).

     

    Hi ha alguna altra recepta cartesiana de crema de cacau per untar?

     

    Quina recepta cartesiana de crema de cacau amb avellanes és més bona?

    • Totes tres són molt bones. 
      • La crema de cacau, iogurt i avellanes té un gust i una textura semblants als de les cremes de cacau comercials.
      • La crema de cacau, llet i avellanes també té un gust i una textura semblants als de les cremes de cacau comercials.
      • La crema de cacau, mongetes seques negres i avellanes és diferent, tot i que també és molt bona (si no reveleu el secret, difícilment algú endevinarà que les monegetes seques són un ingredient d'aquesta crema).

    Elaboració de la crema d'avellanes

    Podeu saltar-vos aquest procés si disposeu de 200 g de crema d'avellanes.

    200 g d'avellanes torrades, pelades

    Aboqueu-les en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica (la màquina ha de ser una mica potent perquè no es cremi el motor quan en el pas següent les triturem). 

    Aboqueu-les al got de la thermomix.

    Tritureu les avellanes amb la picadora fins a convertir-les en una crema (començaran a treure oli); trigareu uns 4 min.

     Per triturar les avellanes fins a convertir-les en una crema (començaran a treure oli), feu el següent: 

    • programeu 30 s, v=5-9
    • abaixeu les restes de les parets del got i torneu a programar 30 s, v=9;
    • abaixeu les restes de les parets del got i programeu 3 min, v=4

    Elaboració de la crema de cacau i avellanes

    75 g de cacau en pols 

     

    70 g de dàtils Medjool (3,5 unitats); el pes és un cop espinyolats 

    [Si feu servir una altra classe de dàtils, tingueu en compte que seran més petits i que endolciran menys i que, per tant, n'heu de posar més quantitat.]

     

    200 g de iogurt

     

    100 g de llet descremada o semidescremada 

    o d'aigua

     

    70 g d'oli d'oliva verge extra 

     

    1/2-1 culleradeta de pasta concentrada de vainilla 

    o bé

    les llavors d'1/4 beina de vainilla

    Aboqueu la crema d'avellanes al got de la batedora elèctrica. Afegiu-hi el cacau, els dàtils, el iogurt, la llet, l'oli i la vainilla i tritureu-ho tot fins que obtingueu la textura de crema; comproveu que els dàtils han quedat totalment triturats i, en cas contrari, torneu a posar la batedora en marxa una estona més. 

    [Si el bol del vostre accessori picador és prou gran, podeu fer-ho tot directament amb aquest aparell; així us estalvieu d'haver d'abocar la crema d'avellanes en el got de la batedora i tindreu un recipient menys per rentar.]

    Afegiu-ho tot al got de la thermomix, on teniu la crema d'avellanes, i, per triturar-ho tot, programeu: v=5-10, fins que obtingueu la textura de crema; haureu d'anar parant la màquina sovint (cada vegada que vegeu que les ganivetes deixen de fer servei),  baixar les restes que hi ha a les parets del got i engegar la màquina altra vegada. Comproveu que els dàtils han quedat totalment triturats i, en cas contrari, torneu a posar el robot en marxa una estona més. 

    Conservació.

    Aboqueu la crema en 1 o més tàpers o pots que tapin hermèticament. Guardeu-la a la nevera. Si heu fet servir llet, us aguantarà el temps que aguantaria la llet; si heu fet servir aigua, una miqueta més.

    Comentaris