Faves amb menta i mostassa 

Img_20140428_144256

4 persones

Ingredients

  • 2 kg amb tavella (o 700 g de desgranades) faves
  • unes 20 fulles (uns 5 g) menta fresca
  • 1 cullerada mostassa
  • 4 cullerades (40 g) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • sal
  • Aquest plat es pot menjar calent, tebi o fred com una amanida.

    Antelació preferible:
    És millor si feu el procés 1 amb antelació (si és un dia abans, millor).

    Antelació opcional:
    Si compreu les faves amb tavella, podeu desgranar-les amb antelació i reservar-les en un tàper a la nevera.

    Preparació de l'oli de menta

    4 cullerades d'oli d'oliva verge extra (40 g)

     

    unes 20 de fulles de menta fresca (uns 5 g), picades 

    Img_20140427_213238

    Poseu-ho en un recipient, remeneu, tapeu-lo (perquè no s'escapi l'aroma) i deixeu-ho macerar (si és totun dia, millor).

    Preparació de la  salsa de menta i mostassa

    1 cullerada de mostassa (uns 15 g)

    sal

    pebre blanc

     

    Opcional:

    1 cullerada de vinagre (15 g)

    Img_20140428_142438

    Barregeu-ho amb l'oli de menta.

    Cocció de les faves

    2 kg de faves, que heu de triar

    (un cop triades pesaran uns 700 g)

     

    una mica més de 1/2 got d'aigua (150 g)

    Img_20140420_144941
    Feu el bròquil al vapor  a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal: 
    Poseu l'aigua a l'olla​ , poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els rams de bròquil.
    Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 3 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Feu les faves al vapor  a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal: 

    • Poseu l'aigua a l'olla​, poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, les faves.
    • Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 4 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.
    Img_20140428_143146

    Poseu les faves en el recipient on les servireu: 

    • si les voleu calentes, podeu posar-les en una cassola (a poder ser antiadherent i de cul gruixut) o bé  a la mateixa olla de pressió un cop abocada l'aigua;
    • si les voleu fredes, podeu posar-les en una safata. 

    Barreja de les faves amb la salsa de menta i mostassa 

    Img_20140428_143613

    Barregeu la salsa amb les faves; si voleu menjar el plat calent, escalfeu un moment la barreja a la cassola.

    Comentaris