Hamburguesa de sardina de llauna

Img_20160619_222729

4 hamburgueses d'uns 60 g (per a 4 persones) 

Ingredients

  • 1 gra all
  • una mica farina de galeta
  • 1 grapat de fulles julivert fresc
  • 1 unitat ous (63-73 g)
  • 2 llaunes (uns 170 g de sardines un cop escorregudes) sardines de llauna en oli
  • Fundació Alicia, Alicia't 2016 (consultat el 2016)

    Antelació possible

    • Si voleu, podeu modelar les hamburgueses amb antelació (procesos 1 i 2); les emboliqueu amb film transparent i les  reserveu a la nevera o les congeleu (procés 3). Us quedarà la cocció (procés 4) –uns 6 min– per a l'últim moment.

    Elaboració de la massa de les hamburgueses

    2 llaunes de sardines de llauna (uns 170 g de sardines, un cop escorregudes)

     

    Img_20160619_194100

    Escorreu les sardines (si l'oli era d'oliva verge extra, podeu reservar-lo per amanir una amanida per acompanyar les hamburgueses).

    1 ou

    Img_20160619_194432

    Bateu-lo en un bol (on després anirem afegint tots els ingredients).

    Img_20160619_194844

    Aboqueu les sardines escorregudes en el bol de l'ou, aixafeu-les amb una forquilla (espina inclosa!) i barregeu-ho tot.

    1 gra d'all, picat

    1 grapat de fulles de julivert, picades

     

    Img_20160619_195947

    Afegiu-ho al bol i barregeu-ho tot.

    (No hi posem sal perquè les sardines ja en tenen.)

    una mica de pa ratllat 

    Img_20160619_200108

    Afegiu-hi la quantitat de pa ratllat necessària per aconseguir una pasta prou compacta com perquè ens permeti modelar hamburgueses, però que no sigui massa compacta (habitualment, amb un pessic n'hi ha prou; no n'hi poseu gaire perquè les hamburgueses quedarien massa eixutes).

    ​Modelatge de les hamburgueses

    Img_20160619_200715

    Formeu amb la massa (que fa uns uns 240 g) 4 boles iguals (d'uns 60 g cadascuna).

    Img_20160819_215508

    Aplaneu les boles amb les mans per modelar les 4 hamburgueses; va bé deixar les hamburgueses a sobre d'una làmina de paper vegetal o de film transparent per poder-les agafar fàcilment sense que es trenquin quan les anem a fregir.

    Conservació de les hamburgueses si encara no les voleu coure

    Img_20161023_210654_2

    Si encara no voleu coure les hamburgueses, emboliqueu-les amb film transparent.

     

    • Si voleu coure-les aviat,

    poseu-les a la nevera.

     

    • Si penseu coure-les més endavant,

    congeleu-les.

    Cocció de les hamburgueses

    Img_20160619_221821

    Poseu una paella o una planxa al foc i escalfeu-la (no hi cal oli perquè les hamburgueses ja tenen una mica de l'oli de les sardines).

    Img_20160819_220627

    Poseu-hi les hamburgueses: a foc fluix, uns 3 min per una banda, i uns 3 min per l'altra.

    Presentació

    Img_20160502_220755

    Podeu acompanyar les hamburgueses amb amanida i, si voleu, amb sofregit de ceba i tomàquet , amb salsa de tomàquet o amb salsa rosa (o salsa còctel).

    Comentaris