Patates al forn gratinades

Img_20160214_211931

Material obligatori

Microones

4 persones, com a acompanyament
2 persones, com a primer plat

Ingredients

  • 25 g (ratllat) formatge parmesà
  •  1 cullerada (14 g)+ 1 rajolí oli d'oliva verge extra
  • 4 unitats (uns 600 g) patates
  • pebre blanc
  • romaní
  • sal
  • Primer plat o acompanyament?

    • Aquests patates es poden servir com a primer plat o com a acompanyament d'un plat de carn (vegeu, per exemple, la recepta de rotllets de pollastre amb poma), de peix o de verdures. 

    ​Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 240º.

    ​Cocció de les patates al microones

    4 patates  (uns 600 g) de mida semblant (perquè triguin el mateix a coure's al microones)

     

    1 cullerada d'aigua (15 g)

    Img_20160205_125236

    Renteu les patates i poseu-les sense pelar en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica, apte per a microones). Afegiu-hi l'aigua.

     

    Poseu l'estoig al microones i programeu: potència màxima (800 W), 5 min (encara no estaran prou cuites, però ja s'acabaran de coure al forn).

    Amaniment de les patates

    1 cullerada d'oli d'oilva verge extra (14 g)

     

    sal 

    pebre blanc

    Img_20160205_130759

    Quan les patates ja no cremin, peleu-les.

    Talleu-les a rodanxes d'entre 0,8 i 1 cm de gruix i disposeu-les en un bol.

    Unteu-les bé amb l'oli, sal i pebre, barrejant-ho tot amb les mans.

    ​Preparació de la safata de forn

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Img_20160205_131012

    Unteu amb 1 rajolí d'oli, amb l'ajut d'un pinzell de silicona, una safata de forn on hi càpiguen esteses les patates sense que es muntin gaire (també podeu prescindir de l'oli i folrar-la amb paper de forn).

    romaní

    25- 30 g de formatge parmesà, ratllat

    Img_20160205_131740_4

    Esteneu les patates a la safata.

    Espolseu el romaní i el formatge pel damunt.

    ​​Cocció de les patates al forn

    Img_20160205_133155_2

    Poseu la safata al forn calent: amb l'escalfor de dalt i de baix, uns 15 min (han de quedar cuites i daurades).

    Comentaris