Rotllets de pollastre amb salsa de poma

Img_20160205_140555

Material obligatori

Microones

4 persones

Ingredients

  • 4 grans (16 g) all
  • 2 unitats ceba
  • farigola
  • 40 g (+30 g opcionals) formatge parmesà
  • 1 cullerada (14 g)+ 1 rajolí (4 g)+1 rajolí opcional(4 g) = uns 28 g oli d'oliva verge extra
  • Opcional: 4 unitats (uns 600 g) patates
  • pebre blanc
  • 2 pits (450 g un cop treta la pell i desossats) pollastre
  • 2 unitats (uns 400 g) pomes
  • romaní
  • sal
  • 1 cullerada (15 g)+ 250 g = 265 g vi ranci
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • Elaboració del sofregit de ceba

    Obtindreu uns 200 g de sofregit de ceba.

    Podeu estalviar-vos aquest procés si disposeu d'aquesta quantitat de sofregit de ceba a la nevera o al congelador.

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)

     

    4 grans d'all (16 g), picats

    Img_20140525_171152

    Poseu l'oli i l'all, en fred, en una cassola , si pot ser antiadherent i de fons gruixut. 

    Poseu-ho al foc: fins que l'all just comenci a agafar color (aneu remenant i vigileu perquè en un no res es crema): 1– 1,5 min.

    2 cebes (350 g) 

    Img_20160205_124906

    Afegiu la ceba a la cassola. En el primer moment poseu el foc fort, però de seguida abaixeu molt el foc i tapeu la cassola. Aneu remenant i controlant que la ceba no es cremi, fins que la ceba quedi ben tova (si cal, de tant en tant afegiu-hi una mica d'aigua, apugeu el foc perquè s'evapori una mica i torneu-lo a abaixar): com a mínim 10-15 min, però millor si la deixeu 30 min o fins i tot més (ha de quedar amb textura de melmelada).

    farigola

    romaní

    sal

    Img_20160205_125117

    Afegiu les herbes aromàtiques i la sal  a la cassola i remeneu: 3 min.

    Reserveu-ho.

    Cocció de la poma

    2 pomes (uns 400 g), pelades, tret el cor i tallades a setzens

     

    1 cullerada de vi ranci (15 g) 

    esprés en farem servir 250 g més.]

    Img_20151112_123522_2

    Poseu els daus de poma a l'estoig de silicona (o en un recipient amb tapa apte per a micrones) i afegiu-hi el vi.

    Img_20160205_135103

    Poseu l'estoig al microones: a potència màxima (800 W), uns 4 min.

    Img_20160205_135257

    Aixafeu la poma amb una forquilla (no cal que quedi un puré totalment uniforme; no molesta que quedin alguns trosets).

    Reserveu-ho.

    Opcional: Elaboració de les patates al forn gratinades

    4 patates  (uns 600 g) de mida semblant (perquè triguin el mateix a coure's al microones)

     

    1 cullerada d'aigua (15 g)

     

    1 cullerada d'oli d'oilva verge extra

    sal 

    pebre blanc

     

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

     

    romaní

    25- 30 g de formatge parmesà, ratllat

    Img_20160205_133155_2

    Si voleu, podeu fer unes rodanxes de patata gratinades al forn per acompanyar els rotllets de pollastre.

    Preparació dels rotllets de pollastre 

    2 pits de pollastre treta la pell i desossats  (450 g), filetejats (3 filets de cada pit)

     

     

    Img_20160205_132112_2

    Esteneu els filets de pollastre en una taula de tallar o en una safata. Si els filets són grans, si ho preferiu podeu tallar-los per la meitat transversalment (penseu que després els heu de poder farcir i enrotllar). 

    40 g de formatge parmesà

    Img_20160205_132441

    Espolseu el parmesà per sobre dels filets (o dels mitjos filets).

    Img_20160205_132730

    Esteneu el  SOFREGIT de CEBA que heu reservat, al mig de cada mig filet. 

    Img_20160205_133745_2

    Aneu enrotllant els filets i aneu-los tancant amb un escuradents.

    sal

    pebre blanc

    romaní

    Img_20160205_134032_2

    Salbebreu els rotllets i espolseu-los amb el romaní.

    Cocció dels rotllets de pollastre

    un rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Img_20160205_134754

    A la mateix cassola on s'havia sofregit la ceba (després d'haver retirat totes les restes de ceba amb una espàtula de silicona, perquè no es cremin), poseu-hi un rajolí d'oli, escalfeu-lo, unteu amb aquest oli tota la base de la cassola (amb un pinzell de silicona o amb un dels rotllets de pollastre mateix)  i daureu els ROTLLETS de POLLASTRE per totes bandes: 2 min per una banda, 1 min per la banda oposada i uns segons per on encara no s'hagin daurat.

    250 g de vi ranci

    Img_20160205_135013

    Afegiu-lo a la cassola i deixeu-lo reduir: una mica menys d'1 min.

    Img_20160205_135717

    Apagueu el foc i afegiu a la cassola la POMA que heu reservat. Barregeu-ho tot amb compte de no desfer els rotllets.

    Presentació del plat

    Img_20151112_145906

    Serviu els rotllets de pollastre sobre un llit de salsa.

    Img_20160205_140555

    Opcional: 

    Podeu acompanyar-ho amb unes rodanxes de patates al forn gratinades.

    Comentaris