Ajoblanco de meló

Img_20150816_211948

Tria el mètode d'elaboració

4 persones

Ingredients

  • 1 gra (4 g) all
  • 120 g ametlla crua pelada
  • 1 unitat (900 g de polpa) meló Gàl·lia
  • uns 2 g (1 grapadet) + 4 branquetes menta fresca
  • 30- 40 g oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • pols de pernil ibèric
  • sal
  • Què és l'ajoblanco de meló?

    • És una sopa freda de meló i ametlles.

     

    Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?

    • L'ajoblanco de meló constitueix un primer plat d'estiu, que podeu servir en un plat fondo, en un bol o en una copa.
    • També es pot servir com a aperitiu en un gotet petit.

     

    Mètode preferible: tradicional o thermomix?    

    • Indubtablement, thermomix, perquè obtenim una sopa amb una textura molt més fina. 

     

    Temperatura de servei

    • L'ajoblanco de meló s'ha de servir ben fred. És una sopa d'estiu.

     

    Antelació necessària

    • Heu de fer l'ajoblanco amb prou antelació perquè tingui temps de refredar-se a la nevera (penseu que si el feu amb thermomix, com que treballeu força estona a velocitat màxima, el contingut del got s'escalfa). 

    Elaboració de l'ajoblanco de meló

    1 meló Gàl·lia (necessitarem 900 g de polpa de meló)

    Img_20150815_095903

    Talleu el meló en quarts o en vuitens. elimineu-ne les llavors i retireu la pell de les talladades fins que obtingueu 900 g de polpa; si us sobra meló, no el necessitareu per a aquesta recepta.

     

    Feu uns 16 daus petitons de polpa i reserveu-los en un tàper a la nevera per a la guarnició.

     

    Talleu a trossos la resta dels 900 g de polpa i aboqueu-los en el recipientl on fareu l'ajoblanco amb la batedora elèctrica.

    Img_20150815_100036_2

    Talleu el meló en quarts o en vuitens. elimineu-ne les llavors i retireu la pell de les talladades fins que obtingueu 900 g de polpa; si us sobra meló, no el necessitareu per a aquesta recepta.

     

    Feu uns 16 daus petitons de polpa i reserveu-los en un tàper a la nevera per a la guarnició.

     

    Talleu a trossos la resta dels 900 g de polpa i aboqueu-los en el got de la thermomix.

    1 gra d'all (4 g), pelat

     

    120 g d'ametlla crua pelada

    (Si teniu ametlles crues amb pell, podeu escaldar-les, refredar-les a sota de l'aixeta i les podreu pelar molt fàcilment)

     

    6 fulles de menta

    sal

    pebre blanc

    Img_20150815_100843

    Afegiu-ho al recipient i tritureu-ho fins a obtenir una sopa fina i homogènia.

    Img_20150815_101540_2

    Afegiu-ho al got de la thermomix i, per triturar-ho, programeu: 2 min, v=5-10 (fins a obtenir una sopa fina i homogènia).

    30- 40 g d'oli d'oliva verge extra

    Img_20150815_102217

    Afegiu l'oli al recipient i, per emulsionar, tritureu-ho tot. 

    Img_20150815_102217

    Afegiu l'oli al got i, per emulsionar, programeu: 30 s, v=4.

    Refredament de l'ajoblanco de meló

    Reserveu l'ajoblanco a la nevera perquè es refredi.

    Presentació de l'ajoblanco de meló

    Opcional:

    4 branquetes de menta

    tallets molt petitons de pernil ibèric  

    Img_20150816_211948

    Serviu l'ajoblanco de meló en plats fondos, bols o copes. Poseu 2 o 3 dauets de meló dels que heu reservat  a cada recipient i, si voleu, 1 fulla de menta i uns tallets de pernil ibèric.

    Comentaris