Truita amb moniato 

Img_20151125_193214

Material obligatori

Microones

2 persones

Ingredients

  • 120 g (una rodanxa gruixuda) moniato
  • 1 raig (1/2 cullerada, és adir 7 g) oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats ous (63-73 g)
  • 2 pessics sal
  • Categories

  • Segons
  • Ous
  • Plats únics
  • Pot constituir un plat únic lleugeret per sopar, acompanyada d'una amanida i, si es vol, de pa amb tomàquet. Molt adequada per a l'entrepà de l'esmorzar.

    Cocció del moniato 

    120 g de  moniato (una rodanxa gruixuda), pelat i tallat a daus petits

     

    1 cullerada d'aigua

    Img_20151125_191933

    Poseu els daus de moniato en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per al microones) i afegiu-hi l'aigua. Poseu l'estoig al microones i programeu: potència màxima3 min.

    Comproveu el punt de cocció i, si cal, remeneu i poseu-ho 1 min més al microones. 

    Preparació de la barreja d'ous i moniato

    2 ous

    dos pessics de sal

    Img_20141125_213425

    Trenqueu els ous en un recipient on després hi farem la barreja. Afegiu-hi la sal i bateu els ous.

    Img_20151125_192141

    Aboqueu el moniato al recipient dels ous i barregeu-ho tot mirant de separar els daus de moniato entre sí de manera que tots quedin ben recoberts d'ou.

    Deixeu reposar 2 min la barreja.

    Elaboració de la truita

    un raig d'oli d'oliva verge extra (1/2 cullerada, és a dir uns 7 g)

    Img_20151125_192250

    Poseu un raig d'oli en una paella d'uns 18 cm de diàmetre superior i escalfeu-lo.

    Img_20151125_192515

    Poseu el foc fort i aboqueu de cop la barreja d'ous i moniato a la paella; deixeu quallar una mica la truita; amb una forquilla aneu separant una mica la vora de la truita de la paret de la paella i feu que l'ou que ha quedat acumulat al centre es reparteixi bé i distribuïu uniformement els daus de moniato;  aneu movent la paella amb un moviment circular per evitar que s'enganxi la truita i deixeu que faci crosta. 

    Abaixeu el foc al mínim, fins que vegeu que l'ou ha gairebé quallat (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular).  

    Img_20141125_214332

    Fora del foc, tapeu la paella amb un plat i gireu la truita.

     

    si cal, un rajolí d'oli d'oliva verge extra (2- 3 g)

    Img_20151125_192711

    Si veieu que la paella no està gens untada d'oli, afegiu-n'hi un rajolí i escalfeu-lo.

     

    Feu lliscar la truita del plat a la paella i poseu-la a foc fort (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular), fins que es faci crosta per l'altra banda.

    Feu lliscar la truita del plat a la paella i poseu-la a foc fort (de tant en tant seguiu movent la paella amb un moviment circular), fins que es faci crosta per l'altra banda.

    Presentació de la truita

    Img_20151125_192946

    Traslladeu la truita a un plat.

    Comentaris