Pastís-bombó de mató, xocolata i nous

Img_20141023_183640

6 persones

Categories

  • Postres
  • Gastronomía  & Cía (consultat el 2014)

    Podeu presentar aquestes postres com un pastís (tot i que no té ni farina ni mantega ni oli), com bombons o fins i tot com a porcions de torró de xocolata. 

    Antelació optativa:

    • Podeu fer el pastís amb força antelació i conservar-lo a la nevera.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 200º.

    Elaboració de la massa d'ous, sucre, mató i ametlla

    4 ous

    100 g de sucre

    Img_20141023_080349

    Aboqueu-ho en un bol on després anireu abocant tots els altres ingredients i bateu-ho amb la batedora elèctrica fins que quedi escumós.

    250 gde mató

    Img_20141023_080730

    Incorporeu-ho al bol i bateu-ho amb la batedora elèctrica (si voleu que el pastís no quedi tan fi, en comptes de fer servir la batedora en aquest pas, aixafeu el mató amb una forquilla a la vegada que l'aneu barrejant amb la barreja d'ous i sucre.

    100 g d'ametlla crua en pols (també se'n diu "farina d'ametlla") 

     

    • (Podeu comprar l'ametlla en pols directament;

    o bé

    • podeu comprar ametlla crua, escaldar-la per pelar-la i, a continuació, fer-la pols amb la thermomix a velocitat màxima o amb l'accessori picador de la batedora elèctrica.)
    Img_20141023_081356

    Incorporeu-la al bol i bateu-ho amb la batedora elèctrica (si heu aixafat el mató amb una forquilla, en comptes de fer servir la batedora remeneu-ho amb la forquilla o amb una espàtula).

    Incorporació de la xocolata a la massa

    180 g de xocolata fondant amb un mínim del 70% de cacau

    Img_20141106_164219

    Poseu la xocolata a trossets en un bol petit apte per a microones (no cal que el tapeu)

    Img_20141023_081949

    Poseu-ho al microones: potència màxima, 1 o 2 min, però aneu  remenant en tandes      de 30 s (no cal que quan tragueu el bol del microones estigui tota la xocolata desfeta, si remenant s'acaba de desfer, doneu el procés per acabat; no ho deixeu més estona del compte perquè la xocolata es cremaria).

    Img_20141023_082306

    Incorporeu la xocolata al bol gran on hi ha la massa d'ous, sucre, mató i ametlla.

    Incorporació de les nous a la massa

    60 g nous (un cop pelades), trossejades

    Img_20141023_082813

    Incorporeu-les a la massa i barregeu-ho tot amb una espàtula.

    Preparació de la safata de forn

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Img_20141023_083012

    Unteu un motllo de forn (una safata circular d'uns 23 cm de diàmetre o rectangular d'uns 25 cm x 16 cm) amb l'oli amb l'ajut d'un pinzell de silicona.

    Img_20141023_083423

    Aboqueu la massa en el motllo. Sacsegeu el motllo amb suavitat de manera que la massa hi quedi estesa uniformement.

    Cocció al forn del pastís

    Poseu el motllo al forn: amb l'escalfor de dalt i de baix, 20 min. Comproveu la cocció (la massa ha d'estar quallada): punxeu el pastís amb una forquilla i comproveu que surti neta; si surt mullada, deixeu el motlle 5 min més al forn.

    ​Desemmotllat del pastís

    Img_20141023_090435

    Quan el pastís s'hagi temperat una mica, desemmotlleu-lo i deixeu-lo refredar a sobre d'una reixeta (el posem a sobre d'una reixeta perquè no es condensi la humitat de la base). 

    Per desemmotllar-lo: agafeu el motlle i deixeu-lo caure dret,  sobre una superfície plana, des d'una altura d'uns 30 cm; tot seguit, podreu treure el pastís del motlle molt fàcilment.

    Presentació  

    Img_20141023_183640

    Un cop fred el pastís, serviu-ne porcions petites (com que atipa força, més val agafar-ne poc i poder repetir).  

    Comentaris

    • Joana 01 de Novembre de 2014 13:09

      Boníssim!