Espaguetis de carbassó amb salsa

4 persones

GALIANO, Cristina: "La Cocina de Cristina Galiano" (p. 148), Espasa, Madrid, 2001

www.alicia.cat (consultat el 2013)

Heu de tenir feta alguna salsa d'acompanyament com la que serviria per acompanyar uns espaguetis normals (salsa de tomàquet, pesto…).

Podeu servir-ho fred.

Tallat dels carbassons en forma d'espaguetis 

1 kg de carbassons (uns 4)

Renteu-los, escapceu-ne les puntes i feu-ne espaguetis amb una mandolina.

Cocció dels espaguetis de carbassó

 

 

 

 

 

 

O bé

  • Poseu els espaguetis al microoones, en un estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica apte per al microones), sense afegir-hi res, ni la sal, que els ressecaria; tapeu-los: potència màxima, 5 min.

O bé

  • Feu els espaguetis al vapor  a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal: poseu 100 g d'aigua a l'olla  (10 cullerades; menys de 1/2 got), poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els espaguetis; espereu que aparegui la segona ratlleta de l'indicador de pressió; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

sal

Aboqueu els espaguetis en el recipient on els servireu, sense posar-hi l’aigua que han deixat anar, i saleu-los.

Barreja dels espaguetis de carbassó i la salsa

salsa de tomàquet (o pesto…)

Opcional:

formatge ratllat

Barregeu la salsa amb els espaguetis de carbassó.

 

Opcional:

Si la salsa és de tomàquet, i ho mengeu calent, podeu espolsar-hi formatge i gratinar-ho.

Comentaris