Llaminera de porc amb mel, cervesa i pomes

Img_20140504_154042

2-3 persones

Ingredients

  • 1 cullerada de farina de ceps (5 g) bolets secs
  • 1 got (250 cm3) cervesa
  • 40 g mel
  • oli d'oliva verge extra
  • 2 unitats (400 g) pomes Fuji
  • 1 llaminera (300 g) porc
  • sal
  • Categories

  • Segons
  • Carn
  • Cuina x solters (consultat el 2013)

    Antelació possible

    • Podeu deixar preparada quasi tota la recepta amb antelació:
      • daurar la llaminera (procés 1),
      • fer la salsa (procés 2),
      • coure i marcar les pomes (processos 3 i 4),
      • coure la carn amb la salsa i posar les pomes marcades a la cassola de la carn (procés 5).

     

    Si preparem la recepta amb antelació, què ens quedarà per fer a l'últim moment?

    • ​ A  l'últim moment us caldrà:
      • tornar a escalfar la cassola;
      • coure la llaminera amb les pomes –2 min– (procés 6);
      • tallar la llaminera a rodanxes i servir els plats (procés 7).

    ​     

    Compte!

    • Talleu la carn a rodanxes (procés 7) just al moment de servir-la (penseu que si ho feu abans, amb l'escalfor de la salsa s'anirà coent i perdrà el color rosat que desitjàvem, indicatiu que la carn és al punt.

    Daurat de la llaminera 

    1 llaminera de porc [solomillo de cerdo (300 g)], a poder ser de porc ibèric

    Img_20140504_144142

    Poliu-la de la pell exterior.

    un rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Img_20140504_144604

    A la cassola on fareu el plat (a poder ser antiadherent i amb el cul gruixut), poseu-hi un raig d'oli, escalfeu-lo i daureu la llaminera per totes bandes.

    Img_20140814_103026_2

    Reserveu la llaminera en un plat.

    Elaboració de la salsa de mel i cervesa

    40 g de mel 

    Img_20140504_144948

    Amb el foc apagat, aboqueu la mel a la mateixa cassola on heu daurat la carn, i com que la cassola està calenta, la mel es desfarà (si la cassola s'ha refredat, enceneuel foc). 

    1 got de cervesa (una ampolla de les de 250 cm3)

    Img_20140504_145534

    Aboqueu la cervesa a la cassola, enceneu el foc i espereu que arrenqui el bull: una mica menys d'1 min

    sal

     

    1 cullerada (uns 5 g) de farina de ceps (pols de ceps); podeu comprar-la feta o obtenir-la triturant ceps secs en un molinet de cafè

    Img_20140504_145742

    Afegiu-hi la sal i la farina de ceps (espessidora com qualsevol farina), a poder ser passada per un tamisador o un colador amb la malla de forat petit i aneu remenant perquè no es facin grumolls: a foc baixuns 5 min (fins que comenci a tenir  textura de salsa).

     

    Si malgrat tot us queden grumolls, aboqueu el contingut de la cassola al got de la batedora elèctrica amb molt de compte perquè crema, i bateu-ho fins que la farina quedi ben desfeta, sense cap grumoll. A continuació, torneu-ho a abocar a la cassola.

     

    Reserveu la salsa a la cassola.

    Cocció de les pomes

    pomes fuji (uns 400 g), sense pelar, a rodanxes d'1 cm de gruix, tret el cor de cada rodanxa

    Img_20150709_125545

    Poseu les rodanxes de poma a l'estoig de silicona (o en un altre recipient apte per a microones, amb tapa apta també per a microones), sense afegir-hi res.. Poseu-ho al microones: potència màxima, 3 min (les pomes no estaran fetes del tot, però penseu que després les marcarem a la planxa).

    Marcada de les pomes

    un raig d'oli d'oliva verge extra

    Img_20140504_143931

    Poseu-lo en una paella o una planxa antiadherent, escampeu-lo amb un pinzell de silicona i escalfeu-ho.

     

     

    Img_20140504_152632

    Escorreu les pomes del suc que han tret (però no llenceu el suc).

    • Marqueu les rodanxes de POMA per les dues cares: uns 3-4 min per una cara i 1 min per l'altra.
    • Aboqueu el SUC de les pomes (si n'han tret) a la cassola on hi ha la salsa.
    Img_20150709_132959

    Reserveu les rodanxes de poma en un plat.

    Cocció de la llaminera amb la salsa

    sal

    Img_20140504_151344

    Si la salsa s'havia refredat, torneu-la a escalfar un moment.

    Saleu la llaminera i reincorporeu-la a la cassola amb la salsa. Coeu-ho a foc molt lent (tapat si la salsa ja és prou espessa; destapat si la salsa és molt clara) i aneu regant la carn amb el suc (heu d'aconseguir una cobertura exterior): uns 4 min (després la seguirem coent 2 min més amb les pomes).

     

    Si us ha quedat massa sec, afegiu-hi una mica de caldo vegetal calent (o aigua).

    Img_20150709_132959

    Afegiu a la cassola les rodanxes de poma que teniu marcades a la planxa. 

    Cocció de la llaminera amb les pomes

    Img_20160402_111031

    Seguiu-ho coent tot a foc molt lent i aneu regant la carn amb el suc fins que la carn estigui en el punt de cocció desitjat per dins (d'un color rosat): uns 2 min.

    Presentació de la llaminera de porc amb mel, cervesa i pomes

    Just abans de servir, talleu la llaminera a medallons (com si talléssiu un tall rodó, en talls gruixuts).

     

    [Compte! Talleu la carn a rodanxes (procés 7) just al moment de servir-la (penseu que si ho feu abans, amb l'escalfor de la salsa s'anirà coent i perdrà el color rosat que desitjàvem, indicatiu que la carn és al punt.]

    Img_20140504_154049

    Poseu unes rodanxes de poma al plat, dos o tres talls de llaminera al costat o a sobre, i la salsa per damunt.

    Comentaris