Arròs caldós amb bledes 

Img_20140512_145943-2

5 persones

Ingredients

  • 250 g (1 got) arròs integral
  • 400 g (uns 2/3 d'1 manat) bledes
  •  750 cm3 (3 gots) caldo vegetal
  • 2 unitats (uns 400 g) ceba
  • 1 cullerada oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada pebre vermell dolç
  • 3 unitats (250-300 g) tomàquet madur
  • 1 got de vi (100 cm3) vi blanc sec
  • El sofregit

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra

    2 cebes (uns 400 g), a trossets petits

    Img_20140507_144528

    Escampeu l'oli per tot  el cul de l'olla de pressió súper-ràpida amb l'ajut d'un pinzell de silicona i escalfeu-lo sense tapadora. Poseu-hi la ceba fins que s'estovi però  sense que arribi  a tornar-se rossa: sense la tapadora de pressió, remenant sovint, 3 o 4 min.

    1 cullerada de pebre vermell

     

    3 tomàquets madurs (250-300 g), ratllats

    Img_20140512_141815

    Aboqueu-ho a l'olla sense la tapadora de pressió  i remeneu: 1 min.

    1 gotet de vi de vi blanc  (100 cm3)

    Img_20140512_142037

    Aboqueu-lo la l'olla  i deixeu-lo reduir: destapat, a foc fort, 1 o 2 min.

    Cocció de l'arròs amb bledes

    750 cm3 de caldo vegetal (3 gots)

     

    Img_20140507_145600

    Afegiu el caldo a l'olla, remeneu i, sense la tapadora de pressió, espereu que arrenqui el bull.

    Comproveu el punt de sal.

    400 g de bledes (uns 2/3 d'un manat), a trossets petits

     

    250 g d'arròs integral (1 got)

    Img_20140512_145655

    Aboqueu-ho a l'olla, remeneu-ho tot i tapeu l'olla amb la tapadora de pressió. Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; abaixeu el foc i compteu 15 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Comentaris