Bròquil gratinat amb lactonesa

Img_20140122_141027

4 persones

Ingredients

  • 1 unitat (1,200 kg) bròquil
  • 50 cm3 llet
  • 100 cm3 oli d'oliva verge extra
  • 1 pessic sal
  • Antelació:
    Podeu fer el procés 2, "Elaboració de la lactonesa", amb antelació.

    Cocció del bròquil

    1 bròquil (1,200 kg), net i tallats els rams (descartats els tronxos més gruixuts)

     

    100 g d'aigua a l'olla​ (10 cullerades; menys de 1/2 got)

     

    Dscn4489

    Feu el bròquil al vapor  a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal: 

    • Poseu l'aigua a l'olla​ , poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, els rams de bròquil.
    • Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 3 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Elaboració de la lactonesa

    50 cm3 (50 g) de llet descremada (també pot ser semidescremada o sencera i fins i tot pot ser de soja)

     

    100 cm3 (92 g) d'oli d'oliva verge extra 

     

    1 pessic de sal 

     

    Opcional:

    pebre blanc

    1 gra d'all

    1 cullerada (15 g) de suc de llimona o de vinagre

    1 culleradeta de mostassa

    Img_20140121_133706

    Feu una lactonesa, o bé feu servir lactonesa que heu fet amb antelació.

    Preparació de la safata de bròquil amb lactonesa

    Img_20140122_135518

    Aboqueu el bròquil en una safata de forn i escampeu la lactonesa per sobre.

    Gratinat de la lactonesa

    Img_20140122_140816

     

    Poseu la safata al forn a gratinar.

    Comentaris