Broquetes de fruita amb xocolata calenta

4 persones (8 broquetes; 2 broquetes per persona)

Categories

  • Postres
  • Estri necessari:
    2 broquetes (varetes de fusta on enfilarem els daus de fruita) per persona

    Enfilada de la fruita a les broquetes

    Aquest procés és millor fer-lo amb poca antelació.

    Si no feu immediatament el procés següent, guardeu les broquetes en un tàper a la nevera.

    1 tallada de meló

    1 tallada de síndria

    1 préssec de vinya

    2 albercocs

    1 plàtan

    O altra fruita diversa: raïm, poma no gaire forta (si és dura, la consistència contrasta massa amb la de les fruites toves) …

    (Les cireres no van gaire bé, perquè, un cop tret el pinyol, destenyeixen i embruten les fruites de color clar.)

     

    una mica de suc de taronja o de llimona

    Talleu la fruita a daus que càpiguen a la boca (els grans de raïm, per la meitat i retireu-ne les llavors; els albercocs, a quarts).

    Ruixeu les fruites que s'oxiden (és a dir que es tornen negres) amb una mica de suc de llimona o de taronja (o ruixeu-les totes).

    Enfileu els daus de fruita en broquetes (mireu de combinar colors de cara a obtenir un bon resultat estètic).

    Preparació de la xocolata calenta

    Aquest procés s'ha de fer just abans de servir el plat.

    130 g de xocolata amb 70% o més de cacau, a trossos

     

    6 cullerades d'aigua

    Poseu-ho en un recipient que pugui anar al microones (no cal que el tapeu). 

    Poseu-ho al microones: potència 800 W, 2 min.

    2 o 3 cullerades d'aigua

    Remeneu. Si la xocolata encara no queda ben desfeta, poseu-ho uns segons més  al microones i torneu a remenar.

    Afegiu-hi una mica més d'aigua i torneu a remenar; aneu afegint aigua i remenant  fins que obtingueu una crema fàcil d'escampar (penseu que de seguida s'espessirà més).

    Feu el procés següent immediatament.

    Recobriment de les broquetes de fruita amb xocolata

    Escampeu la xocolata per sobre de les broquetes.

    Serviu-les immediatament.

    Comentaris

    • Helena 03 de Juliol de 2013 22:10

      Les he tastades a casa meva, fetes per la pròpia cuinera, i són boníssimes!

    • 05 de Setembre de 2013 00:14

      gracias ...por la idea